Huvi aerofotode vastu tekkis kohe pärast esimest lennureisi mis toimus aastal 1999, siis möödusid aastad ning kui Õllesummerile tekkis huvilendusid tegev helikopter olin ma kohe kohal ja siis läks veel pisut ning 2007 aastal oli mul peegelkaamera ühes ning lennureis Tallinna kohal võis alata. Oleme jõudnud aastasse 2022 ning lendamisest on saanud lihtne ajaviide kõikide jaoks kel vaid huvi.

Sellesse kalendrisse oli aerofotosid valida üsnagi keeruline, sest pildipank on niivõrd suur, et neid kalendreid võiks välja anda tuhandeid, aga seekordne valik on siin, 2023 aasta pildid parimatest parimad – Tallinna vanalinn – minu vaieldamatu lemmik.

JAANUAR 2023
See foto sai tehtud tavapärastest lendudest kõrgemalt ning ühe põneva tellimislennuga seonduvalt kus oli vaja jäädvustada ühte kaadrisse kogu vanalinn (olgu kohe ka öeldud, et antud foto pole tehtud drooniga!).
Olin kuulnud, et Tallinna vanalinn olevat südamekujuline, aga nii nagu neid lugusid/legende Tallinnast on, siis ega uskunud, aga siin see vaade on.
Valisin pildi jaanuarisse sellepärast, et aasta saaks südamliku ja hea alguse meile kõigile.

varahommikune aerofotolend Tallinna vanalinna kohal

VEEBRUAR 2023
Tegemist on ühe lemmik vaatenurgaga linnale, see on küll pisut paremalt poolt kui tavapäraselt teinud olen, aga praegu tundus, et see meeldib hetkel enam.

Loojangu ja linnatulede valguses armas Tallinna vanalinn

Kes pildistavad need teavad seda maagilist hetke, kui hämaralüliti rakendub ning valgustite lambid hakkavad valgust andma, sel hetkel on taevavalguse (looduslik valgus) ning valgustite lampide valgustugevus peaaegu sama ning tekib kena värviline kooslus.

Kel huvi järgi proovida, saab kena ja värvilise pildi sel hetkel kenasti kätte.

MÄRTS 2023
See pilt oli kindlamast kindlam, et kalendrisse sisse pääseb. miks ? ega teagi.
Vana Toomas meenub juba varajasest noorusest kui hakkasin huvituma vanalinnas oleva vastu ning siis oli see kuju kõrgel ja kaugel, põnev, hirmus ja huvitav ühekorraga.
Tallinna vanalinnas ringi jalutades me tegelikult ei teagi kui põnev on maailm tornide tippudes, katuse harjades ja fassaadide ülaosades, kel huvi, siis vaadake.

Vana Toomas õhtuvalguses

APRILL 2023
Tuulelipud ja muud arhitektuurilised “väljendused” mida maapealt ei näe pakuvad mulle suurt huvi. Olen vanalinnas jalutanud mööda tänavaid pea kuklas ja droon nii öelda pea kohal mitmeid kordi – see on olnud pisut ebamugav, sest alati drooni lennutajatesse millegipärast hästi ei suhtuta ning sedasi olles oleksin justkui “elavaks märklauaks”. Hea võimaluse andis see aeg kui linn nii öelda lukku pandi ning kedagi tänavatel polnudki, kasutasin seda olukorda igapäevaselt ja sain palju häid kaadreid.

Loewenschede torn esiplaanil